Naine armastab kõrvadega

Jagan teiega teksti, mis sündis 12. oktoobril 2013.

Mõni aeg tagasi postitasin arvamuse meeste ja naiste ühest põhilisest erinevusest: mehe jaoks on number üks tema kõrgem missioon ja naise jaoks armastus ja suhe oma mehega. See on põhjus, miks mehed on äris ja poliitikas domineerivamad. Järelikult pole sellist võrdsust nagu feministlik maailmavaade propageerib olemas. Ainuke milles võrdsus toimib on see, et mõlemad on võrdselt tähtsad tervikut silmas pidades – ühe mündi kaks külge.

Täna soovin tähelepanu pöörata asjaolule, et ka areng toimub mõlemal sugupoolel täiesti erinevatel alustel.
Mees areneb konkurentsis ja võitluses; kes on tugevam, targem, osavam, kiirem jne – väljakutsed ja nendega hakkama saamine viib mehe järgmisele tasandile.

Naine seevastu areneb läbi tunnustuse ja kiituse. Ütle naisele, et Sulle meeldib tema konkreetne omadus ja ta lihvib seda veelgi filigraansemaks. Kiida ta kokakunsti ja ta püüab veelgi paremini kokata; tunnusta tema naiselikkust ja võid olla kindel, et ta muutub veelgi naiselikumaks. Seega kiida ja läbi kiituse saab ta impulsi ja soovi arendada omadusi, mida ta arvab Sind temas hindavat. Ütle talle aga, et ta kaalub liiga palju ja vajab treeningut ning stilisti abi (veelgi hullem kui tood sisse võrdluse mõne teise naisolevusega) ja sa tood mängu võistlusmomendi, mis pole naisele omane ning see kurnab teda. Ta võib küll väljakutse vastu võtta aga temasse jääb tõenäoliselt teadmine, et ta pole Sinu jaoks täiuslik…

Ma ei taha öelda, et mees tunnustust ei vaja. Naine peaksi oma mehe suhtes olema imetlev ja tunnustav – on ju just see mees, kes tema armastuse sees mõnuledes on võimeline tooma naisele tähed, taeva ja kuu. Ent on oluline märkida, et väljakutse, mille esitab mees mehele ja mille esitab naine mehele, on erinevad.

Meeste omavahelises väljakutsetes on märksõnadeks aktiivsus ja jõud. Naine esitab väljakutseid teisti. Naine heietab kui tore oleks elada nii või naasuguses majas, mees näeb selles väljakutset oma armastatud naisele pakkuda mida too soovib. Kui naisel löövad emotsioonid üle pea – ta näiteks hüsteeritseb ja nutab, siis mehelik mees leiab ka siin väljakutse. Taltsutada emotsioonde kütkeis olev metsik kass, on mehele rahuldust pakkuv protsess. Olen aru saanud, et mässavat naist kardavad mehed just kõige rohkem aga soovitan meestel olla julge ning võtta väljakutse vastu 😛 (vihjeks nii palju, et mehe EI on palju rohkem EI kui naie oma. Naise EI tuleneb tema meeleolust ja tundest, mis tema sees parasjagu on. Muuda naise seisundit ja ei-st võib saada jaa)
Nende mõtete illustratsiooniks ja ka impulsiks on Potsataja ja Gena, mille arheotüübi mulle mõned päevad tagasi üks tüüp lahti seletas. Kumb Sinu meelest võiks olla naine? Vihjeks see, et naised armastavad kõrvadega 😃
NB! Ei pretendeeri absoluutsele tõele ja kuna kõik on muutumises, siis juba homme võib ka neis mõtetes olla teatavad korrektruurid.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s